2017. december 20., szerda

Lehetséges-e megújítani a munka világát?

Kedves Olvasók! Az alábbi vendégbejegyzésben egy olyan kezdeményezésről olvashattok, amelynek célja a tudatosabban működő, élhetőbb munkahelyek létrehozása hazánkban. Emich Szabolcs alábbi írásával elszánt közreműködőket keres ebbe az önkéntes csapatba. Ha lángra gyújtja a lelkesedésedet a dolog, jelentkezz hozzájuk a megadott linken! 

Szerinted meg tud változni 2018 -ban a Magyarországon élő emberek hozzáállása, véleménye a munkáról? Mi, egy kis csapat elszánt facilitátor és szervezetfejlesztő úgy gondoljuk, hogy igen!


Összefogtunk az MIT Egyetem Presencing Intézetével és a Magyarországon is működő ImpactHUB hálózatával és elindult egy 10 várost (világszerte) koordináló mozgalom. A január végén induló Munkahely Műhely - párbeszéd programra olyan résztvevőket keresünk, akiket szintén zavar az a tudatossági színvonal amit ma munkahelyeken tapasztalunk. Ha ismersz a környezetedben olyan vezetőt, tanácsadót, szervezetfejlesztőt vagy munkatársat akinek szerinted itt a helye, ne habozz megnyomni a továbbít gombot! 

Azt a kérdést tettük fel magunkban, hogy vajon milyen lenne körülöttünk a világ, ha a munkahelyek, munkaközösségek, ahol felnőttként időnk legalább -át eltöltjük, a kreativitás, a tanulás, a személyiségfejlődés tudatos támogatói lennének? Ha nap mint nap azt érezhetnénk, hogy a gondolataink, érzéseink és cselekedeteink összhangban vannak? Ha minden ember munkaidejében szabad akaratából azzal foglalkozhatna amiben ő a legjobb?

A tudatos munkahelyek feladata az a környezet, az a kultúra megteremtése, ahol az emberek továbbfejlődhetnek, életküldetésüket felismerhetik, beteljesíthetik és a munkájuk elvégzésével a társadalmat is előreviszik. Álom ez vagy már történő valóság?

Egyre többet beszélünk a munka jövőjéről, de ez a párbeszéd vajon mennyire veszi figyelembe az emberi tényezőt és mennyire csupán a technológiában keresi a jövő útjait? A forradalmi Theory U módszertan segítségével 15-25 tudatosan változtatni akaró kolléga vagy vezető bevonásával szeretnénk egy 8 hetes folyamatra invitálni, ahol a munka korszerű fogalmát és közösségünkre gyakorolt hatásait dolgozzuk fel mélyebben. Közösen keresünk potenciális innovatív megoldásokat, amiket meg is valósítunk annak érdekben, hogy elindítsunk Magyarországon egy olyan láncreakciót, ami a munkáról való gondolkodást korszerűbbé teszi. Lehetővé akarjuk tenni, hogy a fiataloktól a nyugdíjas-korúig mindenki megtalálhassa az élethivatását.

Tovább részletek az oldalunkon: http://munkahelymuhely.hu

Emich Szabolcs

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.